Filmanalyse av "Mannen som elsket Ynge"

Category: , By Amalie
”Mannen som elsket Yngve”

Mannen som elsket Yngve er en film om Jarle Klepp. Handlingen tar sted i året 1989 og foregår i Stavanger. Berlin muren har falt, og det er nye tider selv på Kongsgård videregående skole. Jarle blir kjent med Helge og Katrine på en klassetur, og de starter et band de kaller for Mathias Rust Band. Jarle har verdens beste kjæreste og verdens kuleste kompis og de skal opptre med bandet for første gang. En dag begynner en ny gutt i klassen, og ting begynner å skje. Jarle forelsker seg i Ynge og sklir mer og mer fra vennene og kjæresten til han til slutt står helt alene.


Filmen handler om identitet og å finne seg selv. Jarle må ta valget om og enten fortsette det livet han i utgangspunktet var veldig fornøyd med eller å trosse vennnen og fordommer å følge følelsene ovenfor Ynge. Filmen viser også veldig godt miljøet blant ungdom på den tida, og hvordan meninger forsterkes og påvirker når man er i små grupper.


Jeg syntes filmen var veldig bra fordi den hadde en spennende og rørende handling. Den var morsom og aldri kjedelig. Mot slutten ble det ganske dramatisk, noe jeg ikke hadde ventet så det var en overraskelse som var med på å gjøre filmen mer spennende.


Kilder:
http://www.gaysir.no/artikkel.cfm?CID=12675
http://www1.vg.no/film/film.php?id=8889
Bilde: http://www1.vg.no/uploaded/image/bilderigg/2007/11/25/1195994013292_361.jpg
 

0 comments so far.

Something to say?